0
Winkelmand

Amandeltulband

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Roer de boter met een elektrische mixer zacht en romig. Voeg de cakemix, eieren en melk in een keer toe en mix op lage stand tot alles goed is vermengd. Mix nog een paar minuten op de hoogste stand tot het beslag mooi luchtig is.
  2. Bestrooi de tulbandvorm met de geschaafde amandelen. Draai rond met de vorm tot de binnenkant geheel is bedekt met amandelen. Giet het beslag erin en tik de vorm een paar keer op het werkblad zodat de luchtbellen verdwijnen.
  3. Bak de tulband in circa 60 minuten gaar. Steek ter controle een satéprikker in de cake. Als hij er droog uitkomt, is de cake gaar.
  4. Stort de tulband op een schaal en laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker.

Ingrediënten

6 personen

150 gram boter

400 gram fijne cakemix pak

4 eieren

4 eetlepels melk

50 gram geschaafde amandelen

poedersuiker (naar smaak toevoegen) om te bestrooien

Ingrediënten

Voor 6 personen

g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
8710466224125 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
8710725025111 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
575
Koolhydraten
35
Vetten
44
Verzadigde vetten
20
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0