0
Winkelmand

Amandeltulband

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Roer de boter met een elektrische mixer zacht en romig. Voeg de cakemix, eieren en melk in een keer toe en mix op lage stand tot alles goed is vermengd. Mix nog een paar minuten op de hoogste stand tot het beslag mooi luchtig is.
  2. Bestrooi de tulbandvorm met de geschaafde amandelen. Draai rond met de vorm tot de binnenkant geheel is bedekt met amandelen. Giet het beslag erin en tik de vorm een paar keer op het werkblad zodat de luchtbellen verdwijnen.
  3. Bak de tulband in circa 60 minuten gaar. Steek ter controle een satéprikker in de cake. Als hij er droog uitkomt, is de cake gaar.
  4. Stort de tulband op een schaal en laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker.

Ingrediënten

6 personen

150 gram boter

400 gram fijne cakemix pak

4 eieren

4 eetlepels melk

50 gram geschaafde amandelen

poedersuiker (naar smaak toevoegen) om te bestrooien

Ingrediënten

Voor 6 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
8710466224125 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
575
Koolhydraten
35
Vetten
44
Verzadigde vetten
20
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0