0
Winkelmand

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Een heerlijk Europees recept voor een amuse van bloemkoolroom met spekjes.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm het bakproduct en fruit de sjalot op lage stand in circa 4 minuten goudbruin.
  2. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar terwijl de bouillon verdampt.
  3. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
  4. Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes.
  5. Zet ze in de koelkast om helemaal koud te laten worden.
  6. Bak de spekblokjes uit en neem ze uit het vet.
  7. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.

Ingrediënten

4 personen

1 sjalot fijngesnipperd

150 gram bloemkool in kleine roosjes

200 milliliter kippenbouillon

100 milliliter kookroom

50 gram ontbijtspek in kleine blokjes

1 eetlepel bieslook gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
8710624753375 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624205287 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Trots van Coop Authentieke ontbijtspek product photo
Trots van Coop Authentieke ontbijtspekOntbijtspek2,31
Alternatief
1
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
125
Koolhydraten
3
Vetten
11
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0