0
Winkelmand

Amuse van paté met port en paddenstoelen

Mousse van pate, feestelijk opgediend met sterretjes van toast.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal de paté met de roomkaas en port in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde mousse. Breng op smaak met peper en schep in een spuitzak. Leg de mousse in de koelkast tot later gebruik.
  2. Neem circa 15 minuten voor het serveren de spuitzak uit de koelkast. Rooster intussen het brood tot toast en steek of snijd sterretjes eruit.
  3. Snijd de paddenstoelen eventueel in de lengte door zodat aan beide kanten een steeltje blijft zitten. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op een hoge stand kort.
  4. Schud ze door de pan, schakel de warmtebron uit en laat afkoelen. Leg de lepels naast elkaar klaar.
  5. Spuit een rozetje paté op elke lepel. Leg tegen elke rozet een paddenstoeltje en garneer met een plukje peterselie. Serveer met sterretjes toast.

Ingrediënten

10 personen

300 gram wildpaté
of
300 gram roompaté

50 gram roomkaas

2.5 eetlepels rode port 

2 sneeën brood

50 gram paddenstoelen

1 theelepel olijfolie

1 takje peterselie

Ingrediënten

Voor 10 personen

Creme paté product photo
Creme patéCreme paté2,32
Alternatief
2
Kips Roompaté 125g product photo
Kips Roompaté 125gKips Roompaté1,55
Alternatief
3
Monchou Verse Roomkaas product photo
Monchou Verse RoomkaasMonChou Roomkaas Verse 100 g Wikkel1,25
Alternatief
1
8710624029425 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Witte bollen product photo
Witte bollenwit bolletje1,00
Alternatief
1
8710725005649 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
150
Koolhydraten
5
Vetten
12
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
4
Vezels
1
Zout
0.8
Suiker
0