0
Winkelmand

Amuse van tomatenmousse

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de gelatine weken in koud water. Ontvel de tomaten door ze kruislings in te snijden en onder te dompelen in water dat net van de kook af is. Neem de tomaten zodra het vel gaat inscheuren uit het hete water en dompel ze in koud water. Pel de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder de zaadjes en pureer het vruchtvlees.
  2. Los de gelatine op in een paar eetlepels kokend water en roer dit door de gepureerde tomaten. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Klop de slagroom lobbig en schep dit luchtig door de tomaten. Schep het geheel in een kom en laat afgedekt in de koelkast opstijven.
  4. Maak met behulp van twee vochtig gemaakte eetlepels canelles van de mousse en leg elke canelle in een blad basilicum. Presenteer op een klein bordje of een lepel.
  5. Lekker met een paar druppels mayonaise verdund met citroensap.

Ingrediënten

4 personen

2 blaadjes gelatine

2 grote tomaten

0.5 eetlepel tomatenpuree

75 milliliter slagroom

4 basilicumblaadjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
2135600000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd product photo
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerdg'woon tomatenpuree dubbel geconcentreerd 140gr0,49
Alternatief
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
75
Koolhydraten
2
Vetten
7
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
1
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0