0
Winkelmand

Ananas in limoen-gembersiroop met mascarpone-yoghurt

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng al het limoensap met de rasp van 2 limoenen, de suiker en gember.
  2. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken op een lage stand.
  3. Laat de siroop afkoelen en zet vervolgens in de koelkast.
  4. Meng de mascarpone met de yoghurt, de rest van de limoenrasp en eventueel vanillesuiker. Bewaar in de koelkast.
  5. Snijd vlak voor het serveren de ananas in plakjes van circa een halve centimeter dik. Leg de plakken ananas op een grote schaal en giet de koude siroop erover.
  6. Serveer de ananas met een schaaltje van de mascarpone-yoghurt.

Ingrediënten

6 personen

6 limoenen rasp en sap

175 gram suiker

1 verse gember geschild, ca. 3 cm, in dunne plakjes

400 gram mascarpone

250 milliliter yoghurt

1 zakje vanillesuiker

2 kleine ananassen geschild, in kwarten

Ingrediënten

Voor 6 personen

Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,39
2
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,25
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
2
Melkan Magere yoghurt product photo
Melkan Magere yoghurtMelkan Magere Yoghurt 1L0,99
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Ananas product photo
AnanasAnanas2,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
410
Koolhydraten
40
Vetten
24
Verzadigde vetten
16
Eiwitten
6
Vezels
3
Zout
0.2
Suiker
0