0
Winkelmand

Ananas-meringue met kardemom-yoghurtijs

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de ananas in 5 schijven. Snijd 1 van de schijven in kleine stukjes en maal in de blender met het limoensap en kardemompoeder helemaal fijn. Breng dit mengsel aan de kook en laat op een lage stand 5 minuten inkoken. Laat dit afkoelen en laat het yoghurtijs in de koelkast iets zachter worden. Roer het afgekoelde ananasmengsel door het ijs en zet minimaal 2 uur terug in de diepvries.
  2. Klop de eiwitten in een brandschone kom met het bakpoeder en de suiker tot stijve, glanzende pieken. Verwarm de ovengrill voor.
  3. Leg de overige ananas­ schijven op een bakplaat en lepel of spuit er een toef eiwitschuim op. Schuif onder de grill en laat het eiwit in een paar minuten iets verkleuren. Let op, het kan snel verbranden. Leg de ananas­meringue op bordjes en serveer met een bolletje van het ijs.

Ingrediënten

4 personen

0.5 verse ananas geschild

0.5 limoen sap

1.5 theelepels kardemompoeder

500 milliliter yoghurtijs

2 eiwitten vers

1 mespunt bakpoeder

50 gram poedersuiker

Ingrediënten

Voor 4 personen

Ananas product photo
AnanasAnanas2,19
Alternatief
1
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,39
1
Verstegen Kardemom gemalen product photo
Verstegen Kardemom gemalenVerstegen Kardemom gemalen 32 g Pot2,29
Alternatief
1
Hertog Ijs Yoghurt Bosvruchten Ijssalon product photo
Hertog Ijs Yoghurt Bosvruchten IjssalonHertog Yoghurt Bosvruchten 900ML 6x3,99
Alternatief
1
Coop Scharrel eieren maat M product photo
Coop Scharrel eieren maat MCoop Vrije uitloop ei M 10 stuks3,49
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
600
Koolhydraten
44
Vetten
4
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
4
Vezels
2
Zout
0.9
Suiker
0