0
Winkelmand

Ananas van de barbecue met karamel-zeezoutdip

Probeer eens deze ananas van de barbecue met karamel-zeezoutdip!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de suiker op een lage stand in een pan met dikke bodem. Draai rustig met de pan om de suiker gelijkmatig te laten smelten, maar roer vooral niet.
  2. Verwarm de slagroom. Laat de gesmolten suiker op het vuur staan totdat deze lichtbruin kleurt. Haal vervolgens de pan van het vuur, schenk er al roerend de warme slagroom bij, en voeg het zeezout toe.
  3. Snijd de ananas met kroon in 8 parten en verwijder de kern.
  4. Gril de parten ananas op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  5. Serveer met de karamel-zeezoutdip en een klodder crème fraîche.

Ingrediënten

4 personen

200 gram kristalsuiker

125 milliliter slagroom

snufje grof zeezout (naar smaak toevoegen)

1 ananas geschild, met kroon

125 milliliter crème fraîche

Ingrediënten

Voor 4 personen

Van Gilse Kristalsuiker product photo
Van Gilse KristalsuikerVan Gilse Kristalsuiker 1 Kilogram Stazak0,71
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Ananas product photo
AnanasAnanas1,99
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
485
Koolhydraten
67
Vetten
22
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
2
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0