0
Winkelmand

Andijviestamppot met rookworst en spekjes

We hebben heerlijke Hollandse pot op het menu: Andijviestamppot met rookworst en spekjes.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
  2. Kook de aardappelen 18 minuten, giet ze af en bewaar 100 ml van het kookvocht. Stamp de aardappelen samen met het kookvocht tot een puree.
  3. Voeg een klontje boter en de andijvie toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en bereid de jus ook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit, terwijl de rookworst opwarmt, een koekenpan zonder olie. Bak de Julienne spekreepjes in 8 minuten rondom krokant.
  6. Verdeel de stamppot samen met de rookworst, de spekjes en de jus over de borden.

Ingrediënten

4 personen

400 gram andijvie

1 kilogram kruimige aardappel

200 gram julienne spekreepjes

1 pakje Maggi jus voor stamppot

1 Unox Gelderse rookworst

Ingrediënten

Voor 4 personen

Andijvie grof product photo
Andijvie grofUnbranded Andijvie grof 400 GRM VERPAKT1,49
Alternatief
1
Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,09
Alternatief
1
Bacon Specialist Julienne spekreepjes product photo
Bacon Specialist Julienne spekreepjesZandbergen Spekreepjes Julienne 200 g Tray3,29
Alternatief
1
Maggi Jus stamppot product photo
Maggi Jus stamppotMAGGI Jus Stamppot 24 Gram Zakje0,55
Alternatief
1
Unox  Gelderse rookworst product photo
Unox Gelderse rookworstUnox RkW Gelderse Varken BL1 285G 14x2,55
Alternatief
1

Alternatief