0
Winkelmand

Appel-amandelkoeken

Probeer ook eens deze heerlijke appel-amandelkoeken!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Rol het deeg tot een halve cm uit op een met bloem bestoven werkblad.
  2. Steek er 16 cirkels uit, 1 centimeter breder dan een plak appel. Leg 8 cirkels op de bakplaat.
  3. Steek de klokhuizen met een appelboor uit de appels en snijd de appels in 8 plakken. Leg de appelplakken op de deegcirkels en vul de holtes met een stukje spijs.
  4. Bestrijk de randen van het deeg om de appel met wat ei en bedek met de overige 8 deegcirkels. Druk de randen goed op elkaar. Bestrijk de koeken met ei.
  5. Bak de koeken in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat afkoelen op het bakpapier.

Ingrediënten

8 personen

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

100 gram lichtbruine basterdsuiker

snufje kaneelpoeder (naar smaak toevoegen)

150 gram boter koud, in blokjes

2 zure appels geschild

25 gram amandelspijs

1 ei losgeklopt

Ingrediënten

Voor 8 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Van Gilse Lichte basterdsuiker product photo
Van Gilse Lichte basterdsuikerVan Gilse Lichte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
2137150000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8715196570030 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
315
Koolhydraten
36
Vetten
17
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0