0
Winkelmand

Appel gevuld met appel-kokosijs

Dit zelfgemaakte ijs van kokosmelk, appel, limoen en munt smaakt heerlijk fris. Serveer het in een uitgeholde appel voor een extra mooi effect!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de kokosmelk in de keukenmachine of hoge kom voor de staafmixer.
  2. Snijd het kapje met de steel van de appel en hol de appel tot op 5-8 mm uit met een (meloenbolletjes)lepel. Bestrijk de uitgeholde appel met limoensap en zet met de snijkanten naar beneden op een bord in de koelkast tot serveren.
  3. Snijd de klokhuisdelen weg, hak het appelvruchtvlees grof en voeg toe aan de kokosmelk.
  4. Houd 4-8 grote muntblaadjes achter voor garnering en pureer de rest van de munt, limoensap en vanillesuiker met de kokosmelk en het appelvruchtvlees.
  5. Giet het mengsel in een diepvriesdoos en vries in 4 uur in. De puree bevriest sneller zonder deksel. Schep elk half uur goed door met een vork.
  6. Rooster de kokosrasp in een droge koekenpan.
  7. Pureer het losgehaalde ijs met de staafmixer tot het een mooie ijsstructuur heeft en zet nog een half uur terug in de vriezer.
  8. Vul de appels met het ijs en plaats het kapje erop. Garneer met muntblaadjes.

Ingrediënten

4 personen

250 milliliter kokosmelk

4 granny Smith appels

1 limoen

10 gram munt

4 zakjes vanillesuiker

2 eetlepels kokosrasp

Ingrediënten

Voor 4 personen

Sum & Sam Kokosmelk product photo
Sum & Sam Kokosmelk0,89
Alternatief
2
Granny Smith appels product photo
Granny Smith appels2,49
Alternatief
1
Limoenen product photo
Limoenen1,19
1
 product photo
munt
Alternatief
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker Vanillesuiker0,69
Alternatief
1
Bio Today Kokosrasp fijn product photo
Bio Today Kokosrasp fijn1,99
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
340
Koolhydraten
26
Vetten
13
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
2
Vezels
3
Zout
0
Suiker
0