0
Winkelmand

Appelbollen van Bert den Haan

Mmmm... o zo lekkere appelbollen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Laat de rozijnen even wellen in een kom water.
  2. Verwijder de klokhuizen met een appelboor.
  3. Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg met een deegroller iets uit zodat ze wat groter worden. Meng de uitgelekte rozijnen met de abrikozen, kaneel en honing.
  4. Leg de appel met de bovenkant op een plakje bladerdeeg, vul hem met het kaneelmengsel en vouw het bladerdeeg over de onderkant dicht.
  5. Bestrijk de randen met een beetje water en druk het goed aan helemaal om de appel heen.
  6. Draai de appel om en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de andere appels.
  7. Bestrijk de appelbollen met een losgeklopte eidooier en strooi er suiker over.
  8. Bak ze in 20-25 minuten gaar.

Ingrediënten

4 personen

30 gram rozijnen

4 Jonagold appels kleine

4 pakjes bladerdeeg

30 gram gedroogde abrikozen in kleine stukjes

2 eetlepels honing

1 theelepel kaneel

1 eidooier

4 eetlepels suiker

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Sultana rozijnen product photo
g'woon Sultana rozijnenG'Woon rozijn sultana 375 gram1,39
Alternatief
1
2137140000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Abrikozen zonder pit product photo
Abrikozen zonder pitAbrikozen 250gr2,99
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,09
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1

Alternatief