0
Winkelmand

Appelcompote met tijm en kaneel

Probeer eens deze appelcompote met tijm en kaneel!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter en meng er kaneel, tijm en versgemalen peper door.
  2. Schep de appelstukken erdoor en giet de wijn erbij. Stoof de appels circa 10 minuten totdat ze zacht zijn.
  3. Roer een keer door tot een grove compote. Voeg naar smaak een snufje zout toe.
  4. Serveer de compote lauwwarm. Lekker bij kip, vlees en wild.

Ingrediënten

4 personen

40 gram boter

1 theelepel kaneelpoeder

1 eetlepel verse tijm
of
1 theelepel gedroogde tijm

6 goudrenetten geschild, in grove stukken

75 milliliter witte wijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Gala Kleine appeltjes product photo
Gala Kleine appeltjesCoop Appelen Royal Gala 60-70 mm Klasse I 1 kg Tas2,99
Alternatief
1
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
200
Koolhydraten
28
Vetten
8
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
1
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0