0
Winkelmand

Appelkrokantjes

Leuk krokantje om bijvoorbeeld je toetje mee te versieren.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100ºC. Snijd ongeschilde appels in dunne plakjes, laat het klokhuis erin zitten. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop een scheutje citroensap los met een paar druppels zonnebloemolie en bestrijk de appelplakjes hiermee. Droog de appelkrokantjes circa 1 uur in de oven.
  3. Neem uit de oven en leg een stuk bakpapier boven op de bakplaat. Pak de bakplaat met het bakpapier met ovenwanten aan de zijkant vast en keer in een rustige beweging om.
  4. Schuif 1 vel bakpapier weer op de bakplaat en droog de andere kant van de appel onafgedekt nog ruim 1 uur in de oven. Laat de appels op een rooster afkoelen, zodat ze goed knapperig worden.
  5. In een luchtdicht bakje blijven de appelkrokantjes een paar dagen krokant.

Ingrediënten

appel (naar smaak toevoegen) gewassen

citroensap (naar smaak toevoegen)

zonnebloemolie (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 0 personen

Gala Kleine appeltjes product photo
Gala Kleine appeltjesCoop Appelen Royal Gala 60-70 mm Klasse I 1 kg Tas2,99
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,59
Alternatief
1

Alternatief