0
Winkelmand

Appelrolletjes met gezouten karamel

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm voor de karamelsaus de suiker met 2 eetlepels water en een snuf zout in een (steel)pan met dikke bodem. Laat rustig goudbruin worden, zonder te roeren. Draai de pan af en toe voorzichtig heen en weer.
  2. Verwarm in een tweede pan de helft van de boter met de slagroom. Giet voorzichtig de warme room bij de gekaramelliseerde suiker en roer met een houten spatel tot een gladde karamel.
  3. Klop intussen een glad en egaal pannenkoekenbeslag van de bloem, melk en eieren. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Schep steeds een beetje beslag in de pan en bak de pannenkoekjes rondom goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
  4. Verwarm voor de appels 25 gram boter in een koekenpan. Voeg de appels en rozijnen toe en bestrooi met kaneel. Bak in circa 10 minuten gaar en goudbruin.
  5. Verdeel de appeltjes over de pannenkoekjes en rol op. Besprenkel met de karamelsaus en serveer direct.

Ingrediënten

3 eetlepels suiker

100 gram boter

100 milliliter slagroom

100 gram bloem

150 milliliter melk

2 eieren

3 appels

1 eetlepel blanke rozijn

1 theelepel kaneelpoeder

Ingrediënten

Voor 0 personen

Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijn1,09
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewust0,92
Alternatief
1
Melkan slagroom product photo
Melkan slagroom1,25
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
 product photo
melk
Alternatief
Coop scharreleieren maat M (6 stuks) product photo
Coop scharreleieren maat M (6 stuks)1,99
Alternatief
1
 product photo
appels
Alternatief
g'woon Blanke rozijnen product photo
g'woon Blanke rozijnen2,24
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalen2,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
250
Koolhydraten
21
Vetten
16
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
4
Vezels
1
Zout
0.1
Suiker
0