0
Winkelmand

Appelschijven met amarettischuim

Voor dit recept heb je waarschijnlijk bijna alle ingrediënten al in huis! Heb je appels over? Maak dan eens dit zoete toetje met amarettischuim.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd van de appels een klein stukje van de boven- en onderkant af en boor het klokhuis eruit. Snijd van de appels 8 schijven van gelijke dikte en leg ze op de bakplaat.
  2. Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf met de poedersuiker. Stamp de (amaretti)koekjes fijn en schep de koekkruimels door het eiwitschuim. Verdeel het schuim over de appelschijven en bestrooi met het amandelschaafsel.
  3. Bak de appelschijven in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Serveer warm of lauwwarm.

Ingrediënten

4 personen

3 appels gewassen

2 eiwitten

50 gram poedersuiker

100 gram Italiaanse amandelkoekjes

20 gram amandelschaafsel

Ingrediënten

Voor 4 personen

85862 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1
2151620000000 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Dr. Oetker Amandelschaafsel product photo
Dr. Oetker AmandelschaafselDR. OETKER AMANDELSCHAAFSEL1,45
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
250
Koolhydraten
39
Vetten
7
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
6
Vezels
3
Zout
0.3
Suiker
0