0
Winkelmand

Appeltartelette met vulling van romige knolselderij

Een bijzonder recept voor een appeltartelette met een vulling van knolselderij, knoflook en roomkaas.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de bloem met de kaas en een snuf zout in een keukenmachine en voeg al draaiend de boter toe totdat een kruimelig deeg ontstaat. Voeg langzaam 50 ml ijskoud water toe en draai tot een glad deeg. Verpak het deeg in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Kook intussen voor de vulling de knolselderij in circa 20 minuten gaar in water met een snuf zout, de knoflook en laurier. Giet af en verwijder de laurier. Pureer de knolselderij en knoflook. Voeg de roomkaas en eieren toe, roer tot een gladde vulling en breng op smaak met zout en peper.Meng de bloem met de kaas en een snuf zout in een keukenmachine en voeg al draaiend de boter toe totdat een kruimelig deeg ontstaat. Voeg langzaam 50 ml ijskoud water toe en draai tot een glad deeg. Verpak het deeg in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Kook intussen voor de vulling de knolselderij in circa 20 minuten gaar in water met een snuf zout, de knoflook en laurier. Giet af en verwijder de laurier. Pureer de knolselderij en knoflook. Voeg de roomkaas en eieren toe, roer tot een gladde vulling en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif de taartvormpjes met bloem.
  3. Rol het deeg uit op wat bloem en bekleed de vormpjes ermee. Snijd de randen netjes bij.
  4. Snijd de appels eerst in kwarten en dan in dunne schijfjes. Verdeel de knolselderijroom over het deeg en bedek dakpansgewijs met de appelschijfjes.
  5. Meng de gesmolten boter met de gembersiroop en bestrijk de appelschijfjes hiermee. Bak de taartjes in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  6. Neem uit de vormpjes, bestrooi elke tartelette met peterselie en serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

100 gram Parmezaanse kaas geraspt

1 eetlepel boter gesmolten

2 rode appels gedroogd, gewassen

1 eetlepel boter gesmolten

1 eetlepel gembersiroop

0.5 bosje peterselie fijngehakt

voor de vulling

400 gram knolselderij geschild, in blokjes

2 teentjes knoflook

1 laurierblaadje

50 gram roomkaas

2 eieren

Ingrediënten

Voor 4 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
85862 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Smaakt Bio gembersiroop product photo
Smaakt Bio gembersiroopSmaakt Gembersiroop 215 ml fles3,79
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Knolselderij product photo
KnolselderijKnolselderij is een verrassend alternatief voor aardappels.1,09
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Monchou Verse Roomkaas product photo
Monchou Verse RoomkaasMonChou Roomkaas Verse 100 g Wikkel1,25
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
910
Koolhydraten
69
Vetten
57
Verzadigde vetten
36
Eiwitten
27
Vezels
9
Zout
1.1
Suiker
0