0
Winkelmand

Arancini

Arancini, gevulde gefrituurde rijstballetjes! Een heerlijke snack op de borreltafel of serveer ze als bijgerecht. Snel gemaakt, even frituren en smullen maar! Serveer bijvoorbeeld met tomatentapenade.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de champignons in vieren.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit er de sjalot in aan met de geriste tijm.
  3. Zet het vuur hoger en bak de spekreepjes en de champignons tot deze beginnen te kleuren
  4. Voeg de risottorijst toe, laat enkele minuten zweten en blus af met de witte wijn
  5. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf regelmatig roeren. Voeg telkens wat nieuwe bouillon toe als de rijst bijna droog staat. Gaar op deze manier ongeveer 20 minuten tot de rijst net nog een beet heeft en de bouillon allemaal is opgenomen.
  6. Neem van het vuur, roer er de zure room doorheen en rasp er lekker wat Parmezaanse kaas doorheen.
  7. Kruid met versgemalen peper en zout en schep in een kom. Plaats minimaal 2 uur in de koelkast, zodat het kan opstijven.
  8. Doe het losgeklopte ei, de tarwebloem en het paneermeel in aparte kommen.
  9. Schep een lepel risotto op en vorm er een platte bal van, vouw om een bolletje mozzarella heen en vorm tot een ronde bol. Maak op deze manier mooie ballen van alle risotto. Rol lichtjes door de tarwebloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel.
  10. Frituur mooi goudbruin in de friteuse van 170 graden. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer bijvoorbeeld met tomatentapenade.

Ingrediënten

4 personen

150 gram risottorijst

1 stuk sjalot
(gesnipperd)
2 takjes takjes verse tijm

125 gram champignons

125 gram gerookte spekreepjes

1 glas witte wijn

5 dl kippenbouillon
eventueel gemaakt van een bouillonblokje
1 eetlepel zure room

Parmezaanse kaas (naar smaak toevoegen)

1 bakje Top! van Coop mini mozzarella

2 eieren losgeklopt

4 eetlepels tarwebloem

6 eetlepels paneermeel

1 scheutje olijfolie

versgemalen peper (naar smaak toevoegen)

zout (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Lassie Risotto rijst product photo
Lassie Risotto rijstLassie Risottorijst 400 gram1,49
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Witte champignons product photo
Witte champignonsCoop - fijn 250g0,99
Alternatief
1
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjes product photo
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjesSlagerskwaliteit gerookte spekreepjes3,79
Alternatief
1
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan zure room product photo
Melkan zure roommelkan Zure Room 125gr0,99
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
7611612160056 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Koopmans Tarwebloem Biologisch product photo
Koopmans Tarwebloem BiologischKoopmans Tarwebloem Biologisch 1000 g Zak1,89
1
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
8712200947345 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1

Alternatief