0
Winkelmand

Asperge-venkelsoep met gerookte zalm

Het aspergeseizoen is begonnen. Tijd voor een heerlijke aspergesoep met venkel en gerookte zalm!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalot. Schil de asperges, verwijder de uiteinden en snijd in stukjes. Snijd de venkel in stukjes. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Hak de bieslook fijn.
  2. Laat de boter smelten in een steelpannetje en fruit het sjalotje hierin. Voeg de bloem toe, roer met een houten lepel en bak 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de asperges en de venkel toe en laat 8 minuten zachtjes doorkoken. Voeg tot slot de kookroom toe.
  3. Verdeel de soep over de kommen, serveer de zalmreepjes erbovenop en garneer met de bieslook.

Ingrediënten

4 personen

500 gram witte asperges

1 stuk venkel

50 gram boter

1 stuk sjalotje

60 gram bloem

100 ml kookroom

1.3 liter kippenbouillon

10 gram bieslook

100 gram gerookte zalm

Ingrediënten

Voor 4 personen

8717662025693 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3592 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
8710624205287 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1
8710624212575 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief