0
Winkelmand

Aspergegratin

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de asperges. Breng de schillen aan de kook met room, knoflook en tijm. Neem, zodra de room kookt, de pan van de warmtebron en laat minstens 15 minuten trekken.
  2. Verwarm de oven voor op 175ºC. Leg de geschilde asperges in de ovenschaal.
  3. Zeef de room en giet over de asperges. Dek af met aluminiumfolie en gaar circa 20 minuten in de oven. Verwijder het folie.
  4. Bestrooi met 250 gram geraspte gruyère of jonge kaas en gratineer circa 10 minuten, tot de asperges gaar zijn en de kaas een mooie kleur heeft gekregen.
  5. Bak intussen de spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de aspergegratin met de spekjes en peterselie.

Ingrediënten

4 personen

16 witte asperges

500 milliliter room

1 teentje knoflook

1 theelepel tijm

250 gram gruyère
of

250 gram jonge kaas

75 gram magere spekreepjes

1.5 peterselie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Asperges wit verpakt product photo
Asperges wit verpakt5,99
Alternatief
2
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinair0,95
Alternatief
3
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen Tijm1,95
1
 product photo
gruyère
Alternatief
 product photo
jonge kaas
Alternatief
 product photo
magere spekreepjes
Alternatief
Verse peterselie product photo
Verse peterselie1,34
Alternatief
1

Alternatief