0
Winkelmand

Aspergegratin

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de asperges. Breng de schillen aan de kook met room, knoflook en tijm. Neem, zodra de room kookt, de pan van de warmtebron en laat minstens 15 minuten trekken.
  2. Verwarm de oven voor op 175ºC. Leg de geschilde asperges in de ovenschaal.
  3. Zeef de room en giet over de asperges. Dek af met aluminiumfolie en gaar circa 20 minuten in de oven. Verwijder het folie.
  4. Bestrooi met 250 gram geraspte gruyère of jonge kaas en gratineer circa 10 minuten, tot de asperges gaar zijn en de kaas een mooie kleur heeft gekregen.
  5. Bak intussen de spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de aspergegratin met de spekjes en peterselie.

Ingrediënten

4 personen

16 witte asperges

500 milliliter room

1 teentje knoflook gepeld

1 theelepel tijm

250 gram gruyère geraspt
of
250 gram jonge kaas geraspt

75 gram magere spekreepjes

1.5 peterselie gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

8717662025693 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
3
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
2306417000000 product photo
2
Momenteel niet beschikbaar
2358656000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Spekreepjes gerookt duo product photo
Spekreepjes gerookt duoCoop Spekreepjes Gerookte 0.250 kg Tray3,79
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1

Alternatief