0
Winkelmand

Asperges met bloemkool, sjalot en pijnboompitten

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  2. Houd 2 bloemkoolroosjes apart. Leg de rest van de bloemkool met de sjalotten op de bakplaat en giet de olie en azijn erover.
  3. Rooster circa 40 minuten in de oven, tot de sjalotten en bloemkool gaar zijn. Schep halverwege de baktijd alles om.
  4. Pel de sjalotten. Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook de asperges in circa 15 minuten gaar.
  5. Pureer intussen de sjalotten met de geroosterde bloemkool en zure room tot een gladde saus. Lepel de saus in het midden van elk bord en leg de asperges erop.
  6. Snijd de overige bloemkoolroosjes in flinterdunne plakjes en verdeel over de asperges. Garneer met de pijnboompitten.

Ingrediënten

4 personen

30 gram pijnboompitten

0.5 bloemkool

8 sjalotjes

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels witte balsamicoazijn
of

2 eetlepels wittewijnazijn

1 kilogram witte asperge

100 gram zure room

Ingrediënten

Voor 4 personen

China Pijnboompitten product photo
China Pijnboompitten2,59
Alternatief
1
Bloemkool product photo
Bloemkool1,99
Alternatief
1
Sjalotten product photo
Sjalotten0,85
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneel3,59
Alternatief
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijn2,87
Alternatief
1
g'woon Witte wijnazijn product photo
g'woon Witte wijnazijn1,00
Alternatief
1
 product photo
witte asperges
Alternatief
Melkan zure room product photo
Melkan zure room0,95
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
250
Koolhydraten
14
Vetten
18
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
7
Vezels
6
Zout
0.1
Suiker
0