0
Winkelmand

Asperges met krieltjes, ham en ei

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant. Zet de asperges met de kopjes naar boven in een aspergepan of grote pan kokend water met zout en de suiker. Kook de asperges in circa 10 minuten beetgaar.
  2. Schakel de warmtebron uit en laat de asperges in de pan nog circa 10 minuten nagaren.
  3. Kook intussen de krieltjes gaar. Giet af en breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook de eieren in 6-8 minuten hard. Smelt de boter in een pan, maar laat niet koken.
  5. Neem de asperges voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Pel de eieren en hak ze fijn.
  6. Verdeel de asperges over 4 borden. Verdeel de (been)ham over de borden. Schep een portie krieltjes erop en maak af met ei en gesmolten boter. Bestrooi met de peterselie.

Ingrediënten

4 personen

2 kilogram witte asperges

1 snufje suiker

750 gram krieltjes

4 eieren

150 gram boter

200 gram gekookte beenham
of

200 gram gekookte ham

1 handje platte peterselie

Ingrediënten

Voor 4 personen

 product photo
witte asperges
Alternatief
Van Gilse Kristalsuiker product photo
Van Gilse Kristalsuiker0,69
Alternatief
1
Krieltjes voordeelverpakking product photo
Krieltjes voordeelverpakking1,02
2
Coop scharreleieren maat M (6 stuks) product photo
Coop scharreleieren maat M (6 stuks)1,99
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewust0,92
Alternatief
1
Top! van Coop Authentiek gebakken beenham product photo
Top! van Coop Authentiek gebakken beenham3,25
Alternatief
2
 product photo
gekookte ham
Alternatief
Verse peterselie product photo
Verse peterselie1,34
Alternatief
1

Alternatief