0
Winkelmand

Asperges met krieltjes, ham en ei

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant. Zet de asperges met de kopjes naar boven in een aspergepan of grote pan kokend water met zout en de suiker. Kook de asperges in circa 10 minuten beetgaar.
  2. Schakel de warmtebron uit en laat de asperges in de pan nog circa 10 minuten nagaren.
  3. Kook intussen de krieltjes gaar. Giet af en breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook de eieren in 6-8 minuten hard. Smelt de boter in een pan, maar laat niet koken.
  5. Neem de asperges voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Pel de eieren en hak ze fijn.
  6. Verdeel de asperges over 4 borden. Verdeel de (been)ham over de borden. Schep een portie krieltjes erop en maak af met ei en gesmolten boter. Bestrooi met de peterselie.

Ingrediënten

4 personen

2 kilogram witte asperges

1 snufje suiker

750 gram krieltjes

4 eieren

150 gram boter

200 gram gekookte beenham
of
200 gram gekookte ham

1 handje platte peterselie fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

8718274481990 product photo
Alternatief
4
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker product photo
Van Gilse KristalsuikerVan Gilse Kristalsuiker 1 Kilogram Stazak0,71
Alternatief
1
Krieltjes voordeelverpakking product photo
Krieltjes voordeelverpakkingSuperunie Unbranded krieltjes 600gr1,02
2
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
Trots van Coop Authentieke gebakken beenham product photo
Trots van Coop Authentieke gebakken beenhamTop! van Coop Authentiek gebakken beenham3,19
Alternatief
2
2363309000000 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1

Alternatief