0
Winkelmand

Asperges met sinaasappel-bieslooksaus

Probeer ook eens asperges met sinaasappel-bieslooksaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd een klein stukje van de onderkant van een bosje groene asperges (circa 400 gram).
  2. Kook het sap van 2 sinaasappels in tot 2/3 en laat afkoelen.
  3. Smelt 75 gram boter. Klop in een kom los met 1 eetlepel water of witte wijn.
  4. Klop au bain-marie in gedeelten het sinaasappelsap door de dooier tot het mengsel bindt.
  5. Neem de kom van de pan en voeg de boter al kloppend toe. Breng op smaak met zout, cayennepeper 1 eetlepel gehakte bieslook.
  6. Kook intussen de asperges 3 minuten of stoom ze 4 minuten. Serveer met de saus.

Ingrediënten

4 personen

400 gram groene asperges

2 sinaasappels sap

75 gram boter

1 eetlepel witte wijn
of
1 eetlepel water

1 eidooier

cayennepeper (naar smaak toevoegen) naar smaak

1 eetlepel verse bieslook gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

EAT ME Groene aspergetips product photo
EAT ME Groene aspergetipsEAT ME Groene aspergetips5,99
Alternatief
2
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,89
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
4260325350358 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Verstegen Cayennepeper product photo
Verstegen CayennepeperVerstegen cayennepeper 35 g Pot1,95
1
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
175
Koolhydraten
3
Vetten
17
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
2
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0