0
Winkelmand

Aspergesaus

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit een klontje boter en fruit hierin de sjalot. Bestrooi met een paar theelepels bloem. Laat de bloem op een lage stand al roerend kort garen en blus met een scheut droge witte wijn.
  2. Giet 250 ml (asperge)bouillon erbij en kook al roerend op een lage stand tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met een beetje bouillonpoeder of zout en peper naar smaak.
  3. Snijd een paar gekookte asperges in kleine stukjes en roer deze met een paar eetlepels room door de saus om de saus te verrijken. Bestrooi met een paar takjes gehakte dille of peterselie.

Ingrediënten

2 eetlepels boter

1 sjalot gesnipperd

2 theelepels bloem

1 scheutje droge witte wijn

250 milliliter groentebouillon

5 witte asperges gekookt

5 eetlepels room

dille (naar smaak toevoegen)
of
om te garneren
peterselie (naar smaak toevoegen) om te garneren

Ingrediënten

Voor 0 personen

Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Coop Droge witte huiswijn product photo
Coop Droge witte huiswijnCOOP Huiswijn wit droog BIB 3L9,99
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8717662025693 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1
8718503613376 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1

Alternatief