0
Winkelmand

Aspergesoep met kip en bosui

Een heerlijk Europees recept voor aspergesoep met kip en bosui.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aspergestukjes gaar in circa 10 minuten in 3/4 l water waaraan het kippenbouillontablet is toegevoegd. Zeef het kookvocht en houd de groente apart.
  2. Smelt de boter in een soeppan en roer de bloem erdoor.
  3. Laat de roux onder af en toe roeren op een lage stand 2 minuten garen, zonder het mengsel te laten kleuren. Schenk 1/4 deel van het aspergekookvocht bij de roux.
  4. Roer goed en kook het mengsel totdat het glad gebonden is. Voeg al roerende de rest van het kookvocht toe.
  5. Meng de aspergestukjes, bosui en kipfilet erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep met daarop een eetlepel crème fraîche.

Ingrediënten

4 personen

500 gram witte asperges geschild, in stukjes

1 kippenbouillontablet

30 gram boter

30 gram bloem

2 lente-/bosuitjes in smalle ringen

100 gram gerookte kipfilet (vleeswaren) in smalle reepjes

125 gram demi crème fraîche

Ingrediënten

Voor 4 personen

8717662025693 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8585002421081 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
3545 product photo
2
Momenteel niet beschikbaar
Slagerskwaliteit Gerookte kipfilet product photo
Slagerskwaliteit Gerookte kipfiletSlagerskwaliteit Gerookte kipfilet2,15
Alternatief
1
Melkan demi crème fraîche product photo
Melkan demi crème fraîchemelkan Demi Crème Fraîche 125ml0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
200
Koolhydraten
12
Vetten
12
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0