0
Winkelmand

Aspergesoep met makreel

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Snijd de asperges in stukjes van circa 5 cm.
  2. Smelt de boter in een grote pan op een lage stand. Bak hierin de asperges en ui circa 8 minuten.
  3. Voeg de aardappel, knoflook en bouillon toe en kook circa 15 minuten, tot de asperges en aardappel gaar zijn. Pureer en zeef de soep.
  4. Houd 4 eetlepels room achter, voeg de rest van de room toe aan de soep en roer goed door. Verdeel de soep over kommen en giet steeds 1 eetlepel room in elke kom.
  5. Trek de makreelfilets iets uit elkaar en verdeel over de soep. Garneer met de bosui en serveer met het stokbrood.

Ingrediënten

4 personen

500 gram witte asperges

3 eetlepels boter

1 ui

1 aardappel

2 teentjes knoflook

750 milliliter groentebouillon

125 milliliter room

1 gerookte makreel

2 lente-/bosuitjes

1 stokbrood

Ingrediënten

Voor 4 personen

 product photo
witte asperges
Alternatief
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewust0,92
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano ui0,49
Alternatief
1
Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groen2,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1
 product photo
groentebouillon
Alternatief
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinair0,95
Alternatief
1
Vismarine Gerookte makreelflakes product photo
Vismarine Gerookte makreelflakes5,99
Alternatief
1
Bosuien product photo
Bosuien0,79
Alternatief
1
Stokbrood wit product photo
Stokbrood wit1,02
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
425
Koolhydraten
44
Vetten
21
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
12
Vezels
4
Zout
1.8
Suiker
0