0
Winkelmand

Aspergesoep met makreel

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Snijd de asperges in stukjes van circa 5 cm.
  2. Smelt de boter in een grote pan op een lage stand. Bak hierin de asperges en ui circa 8 minuten.
  3. Voeg de aardappel, knoflook en bouillon toe en kook circa 15 minuten, tot de asperges en aardappel gaar zijn. Pureer en zeef de soep.
  4. Houd 4 eetlepels room achter, voeg de rest van de room toe aan de soep en roer goed door. Verdeel de soep over kommen en giet steeds 1 eetlepel room in elke kom.
  5. Trek de makreelfilets iets uit elkaar en verdeel over de soep. Garneer met de bosui en serveer met het stokbrood.

Ingrediënten

4 personen

500 gram witte asperges

3 eetlepels boter

1 ui gesnipperd

1 aardappel geschild, in kleine blokjes

2 teentjes knoflook geperst

750 milliliter groentebouillon

125 milliliter room

1 gerookte makreel schoongemaakt

2 lente-/bosuitjes in ringetjes

1 stokbrood in plakken

Ingrediënten

Voor 4 personen

8718274481990 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Aardappelschijfjes product photo
AardappelschijfjesSU AARDAPPELSCHIJFJES 450G0,82
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1
Vismarine Gerookte makreelflakes product photo
Vismarine Gerookte makreelflakesVis Marine Gerookte Makreelflakes 200 gram5,99
Alternatief
1
3545 product photo
2
Momenteel niet beschikbaar
2151020000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
425
Koolhydraten
44
Vetten
21
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
12
Vezels
4
Zout
1.8
Suiker
0