0
Winkelmand

Aspergesoep

Deze heerlijke, verse soep van asperges, groentebouillon en melk staat in een handomdraai op tafel. Laag in calorieën en boordevol goede voedingsstoffen.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd het onderste harde deel eraf. Snijd de asperges in stukken.
  2. Kook de stukken asperge in de bouillon in ca. 8 minuten gaar.
  3. Neem de aspergepunten eruit en houd ze apart.
  4. Pureer de rest van de asperges met de bouillon fijn.
  5. Breng dit weer tegen de kook aan en roer er de melk door.
  6. Maak de soep op smaak met wat nootmuskaat en verdeel het over 2 kommen.
  7. Garneer de soep met de achtergehouden aspergepunten en een beetje peterselie.

Ingrediënten

2 personen

300 gram asperges

100 milliliter groentebouillon

50 milliliter halfvolle melk

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) naar smaak

2 takjes peterselie

Ingrediënten

Voor 2 personen

8718274481716 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
39.73
Koolhydraten
5.46
Vetten
0.58
Verzadigde vetten
0.41
Eiwitten
2.19
Vezels
2.2
Zout
0.07
Suiker
2.45