0
Winkelmand

Aubergine-linzenstoof met pitapuntjes

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een stoofpan en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten. Voeg de aubergine, tomatenblokjes, linzen, komijnpoeder en bouillon toe en laat 10 minuten stoven.
  2. Snijd intussen de pitabroodjes in kwarten. Verhit de overige olijfolie en bak hierin de pitapuntjes in circa 4 minuten knapperig. Keer halverwege.
  3. Schep de stoof in kommen en bestrooi met de feta en koriander. Serveer met de knapperige pitabroodjes.

Ingrediënten

4 personen

6 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

2 aubergines

1 blik tomatenblokjes

800 gram linzen

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

200 milliliter groentebouillon

4 pitabroodjes

100 gram feta

1 handje koriander

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneel3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1
Aubergine product photo
Aubergine0,89
Alternatief
2
g'woon Tomatenblokjes in tomatensap product photo
g'woon Tomatenblokjes in tomatensap0,45
Alternatief
1
Bonduelle Linzen product photo
Bonduelle Linzen1,09
Alternatief
5
Chan's Komijn gemalen product photo
Chan's Komijn gemalen0,89
Alternatief
1
 product photo
groentebouillon
Alternatief
g'woon Pitabroodjes product photo
g'woon Pitabroodjes0,90
Alternatief
1
Arla Apetina naturel plakken product photo
Arla Apetina naturel plakken1,79
Alternatief
1
Verse koriander product photo
Verse koriander1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
495
Koolhydraten
54
Vetten
21
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
17
Vezels
10
Zout
2.1
Suiker
0