0
Winkelmand

Aubergine-linzenstoof met pitapuntjes

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een stoofpan en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten. Voeg de aubergine, tomatenblokjes, linzen, komijnpoeder en bouillon toe en laat 10 minuten stoven.
  2. Snijd intussen de pitabroodjes in kwarten. Verhit de overige olijfolie en bak hierin de pitapuntjes in circa 4 minuten knapperig. Keer halverwege.
  3. Schep de stoof in kommen en bestrooi met de feta en koriander. Serveer met de knapperige pitabroodjes.

Ingrediënten

4 personen

6 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook geperst

2 aubergines in blokjes

1 blik tomatenblokjes

800 gram linzen uitgelekt, blik

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

200 milliliter groentebouillon

4 pitabroodjes

100 gram feta verkruimeld

1 handje koriander fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
8710725015549 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Tomatenblokjes in tomatensap product photo
g'woon Tomatenblokjes in tomatensapg'woon Tomatenblokjes 400gr0,49
Alternatief
1
g'woon Linzen product photo
g'woon Linzeng'woon Linzen0,99
Alternatief
2
8713344001467 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Pitabroodjes product photo
g'woon Pitabroodjesg'woon Pitabroodjes0,90
Alternatief
1
Arla Apetina naturel plakken product photo
Arla Apetina naturel plakkenArla Apetina naturel plakken1,95
Alternatief
1
8710147572613 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
495
Koolhydraten
54
Vetten
21
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
17
Vezels
10
Zout
2.1
Suiker
0