0
Winkelmand

Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

Een heerlijk Indonesisch recept voor babi pangang.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten voor de marinade met een snufje zout en 2 eetlepels olie door elkaar te roeren. Leg het vlees minstens 2 uur in deze marinade. Schep het vlees af en toe om.
  2. Haal het vlees uit de marinade. Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.
  3. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten.
  4. Doe de marinade bij het vlees en temper de hittebron. Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe. Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.
  5. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld witte of gele rijst en zoetzure groenten (atjar tjampoer).

Ingrediënten

4 personen

500 gram hamlappen in reepjes

2 eetlepels tomatenpuree

2 eetlepels zonnebloemolie
of
2 eetlepels arachideolie

voor de marinade

6 eetlepels ketjap manis

1 citroen uitgeperst

2 teentjes knoflook gepeld, geperst

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Hamlap 2 stuks product photo
Hamlap 2 stuksVa-hamlap 2 st2,95
Alternatief
2
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd product photo
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerdg'woon tomatenpuree dubbel geconcentreerd 70gr0,35
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie3,99
1
Ketjap Manis product photo
Ketjap ManisA ketjap manis kentel no.1 500 ml can1,89
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
87334180 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8712200067562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
325
Koolhydraten
10
Vetten
18
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
29
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0