0
Winkelmand

Balsamico-uien met rozemarijn en parmezaan

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Week de satéprikkers in water.
  2. Snijd de uien in plakken van circa 1,5 cm dik (zorg dat de plakken niet uit elkaar vallen in losse ringen). Spies de plakken ui zo op satéprikkers dat alle binnenste lagen ook goed vastzitten en bestrijk de ui met de helft van de olie en de helft van de azijn.
  3. Leg de rozemarijn op de spiesjes en rooster 8 minuten op de barbecue. Gaar niet direct boven de hete kolen, anders verbrandt de ui.
  4. Keer de spiesjes om en rooster weer 8 minuten. Bestrijk met de rest van de olie en azijn en keer de spiesjes weer om. Verwijder de takjes rozemarijn en rooster nogmaals 3-5 minuten aan beide kanten.
  5. Leg zodra de uien goed gekleurd zijn de spiesjes op een bord en bestrooi met de kaas.

Ingrediënten

4 personen

4 zoete uien
of
4 uien

4 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels balsamicoazijn

8 takjes rozemarijn

10 gram Parmezaanse kaas geraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Zoete uien product photo
Zoete uienZoet 500 g COOP0,99
Alternatief
2
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
4
8710624236915 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
140
Koolhydraten
7
Vetten
11
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
2
Vezels
2
Zout
0.1
Suiker
0