0
Winkelmand

Bananenijs met aardbeiencoulis

Dit dessert zit barstensvol smaak dankzij de bereiding met vers fruit. De combinatie van bananenijs met saus gemaakt van aardbeien is een feestje om te eten.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Leg het fruit in een diepvriesbakje en laat 2 uur tot 1 nachtje bevriezen.
  2. Pureer de bevroren banaanplakjes met de melk en vanille in de blender of met de staafmixer. Zet dit terug in de vriezer.
  3. Maak de aardbeien schoon. Pureer de helft ervan tot een aromatische saus (coulis) en halveer de rest.
  4. Schep bolletjes van het bananenijs en serveer in schaaltjes met een flinke lepel coulis erover en garneer met de rest van de aardbeien en stukjes pistachenoot.

Ingrediënten

4 personen

5 bananen rijp

5 eetlepels melk

0.5 theelepel vanille-essence

300 gram aardbeien

2 eetlepels pistachenoten gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

5397005063174 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
20856 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,89
Alternatief
1
Aardbeien product photo
AardbeienCoop Aardbeien Klasse I 0,4 kg Doos3,49
Alternatief
1
g'woon Pistachenoten product photo
g'woon Pistachenoteng'woon gezouten pistache noten 150gr2,01
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
210
Koolhydraten
39
Vetten
3
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
4
Vezels
4
Zout
0
Suiker
0