0
Winkelmand

Bananentaart

Probeer ook eens deze lekkere bananentaart!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de boter met de suiker tot deze is opgelost en laat de saus op lage stand karamelliseren tot een goudbruine kleur. Roer ondertussen niet in de saus. Giet de karamel in de taartvorm en laat even afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Leg de plakken banaan in een waaiervorm op de karamel.
  4. Vorm een vierkante lap van het bladerdeeg op het werkblad en duw de randen goed op elkaar. Leg de lap over de bananen en knip de randen rondom bij maar ruim genoeg om het deeg naar binnen te duwen.
  5. Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en keer dan voorzichtig om op een groot bord. Verdeel de mascarpone over de taart.

Ingrediënten

6 personen

50 gram boter

50 gram rietsuiker

3 grote bananen gepeld, in dikke lange schuine plakken

9 plakjes diepvriesbladerdeeg

100 gram mascarpone losgeklopt
of
100 gram roomkaas losgeklopt

Ingrediënten

Voor 6 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Caribbean Gold Ruwe rietsuiker product photo
Caribbean Gold Ruwe rietsuikerCaribbean Gold Sugar ruwe rietsuiker 500g zak0,94
Alternatief
1
2131000000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
Monchou Verse Roomkaas product photo
Monchou Verse RoomkaasMonChou Roomkaas Verse 100 g Wikkel1,25
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
460
Koolhydraten
46
Vetten
28
Verzadigde vetten
16
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0