0
Winkelmand

Banketletter met abrikozenspijs

Probeer eens deze banketletter met abrikozenspijs!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Maal de abrikozen met de noten, sinaasappelrasp en de helft van het losgeklopte ei in de keukenmachine tot een soepele spijs. Maak er op een met bloem bestoven werkplank een lange rol van.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk de randen goed aan. Leg de rol spijs erop en vouw het deeg eromheen.
  3. Bevochtig de randen met wat water en druk goed aan. Kantel de rol zodat de naad naar onder ligt en vorm er een letter van.
  4. Bestrijk de letter met de rest van het ei en versier met een paar noten.
  5. Bak de letter in circa 30 minuten laag in de oven.
  6. Laat de banketletter op het bakpapier afkoelen tot lauw voordat hij wordt gegeten.

Ingrediënten

4 personen

300 gram gedroogde abrikozen zonder pit

walnoot (naar smaak toevoegen) om te garneren

walnoot (naar smaak toevoegen) om te garneren

1 eetlepel sinaasappelrasp

1 ei losgeklopt

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg ontdooid

Ingrediënten

Voor 4 personen

Abrikozen zonder pit product photo
Abrikozen zonder pitAbrikozen 250gr2,99
Alternatief
2
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Koopmans Roomboterbladerdeeg product photo
Koopmans RoomboterbladerdeegKoopmans roomb blderdeeg 450gr1,85
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
595
Koolhydraten
69
Vetten
28
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
11
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0