0
Winkelmand

Basilicum-olie

Breng een laag water met zout aan de kook en blancheer de basilicum 30 seconden. Giet af en dep de basilicum tussen keukenpapier droog. Pureer de…

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een laag water met zout aan de kook en blancheer de basilicum 30 seconden.
  2. Giet af en dep de basilicum tussen keukenpapier droog.
  3. Pureer de basilicum met de olie tot een fijne groene olie.
  4. Zeef dit door de doek of zeef boven een brandschone pot. De olie kan goed gekoeld circa 2 weken worden bewaard.
  5. Serveersuggestie: Lekker als basis voor een dressing of om vlees of vis mee te grillen.

Ingrediënten

4 personen

50 gram verse basilicum

200 milliliter milde olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
455
Koolhydraten
1
Vetten
50
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
0
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0