0
Winkelmand

Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

Probeer ook eens deze heerlijke basilicumsoep met kerrieroom en zalm!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de bosui en aardappelblokjes 2 minuten.
  2. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
  3. Voeg de basilicum en pesto toe en pureer alles tot een lichtgebonden soep.
  4. Verwarm de ovengrill voor. Klop de crème fraîche met de currypasta lobbig. Schenk de soep in 4 ovenvaste koppen of soepkommen. Schep de kerrieroom op de soep en zet deze 1-2 minuten onder de grill zodat de room licht kleurt.
  5. Verdeel de zalmreepjes er vlak voor het serveren over.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel olijfolie

3 lente-/bosuitjes in ringetjes

100 gram aardappels geschild, in blokjes

700 milliliter kippenbouillon pot

700 milliliter kippenbouillon pot

2 eetlepels verse basilicum gehakt
of
2 theelepels gedroogde basilicum

2 eetlepels groene pesto

125 milliliter demi crème fraîche

1 theelepel Indiase currypasta

100 gram gerookte zalm in smalle reepjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
3545 product photo
3
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Röstirondjes product photo
g'woon Röstirondjesg'woon voorgebakken rostirondjes 600 gr1,35
Alternatief
1
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Basilicum product photo
Verstegen BasilicumVerstegen basilicum 11 g Pot1,99
Alternatief
1
g'woon Groene pesto multipack product photo
g'woon Groene pesto multipackg'woon Groene Pesto 2x90gr1,89
Alternatief
1
Melkan demi crème fraîche product photo
Melkan demi crème fraîchemelkan Demi Crème Fraîche 125ml0,99
Alternatief
1
8711741353660 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624212575 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
185
Koolhydraten
7
Vetten
14
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0