0
Winkelmand

Basis pannenkoekenbeslag

Een heerlijk Hollands recept voor een basis voor pannenkoekbeslag.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng in een kom de bloem en het volkorenmeel met het bakpoeder en een mespunt zout. Duw er met een houten lepel een kuiltje in.
  2. Breek het ei in de maatbeker met melk en klop het mengsel met de vork glad.
  3. Schenk het eiermengsel in het kuiltje van het meel. Roer met de houten lepel vanuit het midden het meel door de eiermelk, zodat een glad en klontvrij beslag ontstaat. Roer de olie erbij.
  4. Bak van het beslag in een koekenpan met een anti-aanbaklaag 8-10 pannenkoeken.

Ingrediënten

125 gram bloem

125 gram volkorenmeel

1 theelepel bakpoeder

1 ei

400 milliliter halfvolle melk

3 eetlepels olie

Ingrediënten

Voor 0 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
g'woon Tarwemeel volkoren product photo
g'woon Tarwemeel volkorenG'woon Volkoren tarwemeel 1kg1,09
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
140
Koolhydraten
18
Vetten
4
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0