0
Winkelmand

Basisrecept aardappelpuree

Probeer eens het basisrecept van aarappelpuree!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog.
  2. Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe.
  3. Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappels geschild, in stukken

200 milliliter warme melk

50 gram boter

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) naar smaak

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
290
Koolhydraten
40
Vetten
11
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
6
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0