0
Winkelmand

Basisrecept biefstuk

Een perfecte biefstuk bakken is een echte kunst. Wij helpen je op weg!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem de biefstukken minimaal 30 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat ze afgedekt op kamertemperatuur komen.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier voor een mooi bruin korstje en bestrooi naar smaak met zout en peper.
  3. Verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem. Laat de boter goed heet worden, wacht tot het schuim wegtrekt en de boter goudbruin is.
  4. Leg de biefstukken in de pan en houd ze in beweging over de bodem van de pan. Gebruik een keukentang en prik niet in het vlees. Bak de biefstukken circa 3 minuten. Zet de warmtebron iets lager als de boter te bruin kleurt. Keer het vlees om en bak nog 2-3 minuten voor een ‘medium' biefstuk.
  5. Laat het vlees voor het aansnijden even rusten onder aluminiumfolie. De vleessappen verdelen zich zo over het vlees en het vlees blijft malser.
  6. Voeg een scheutje wijn, water of room toe aan het bakvet en roer goed door tot een jus.

Ingrediënten

4 personen

4 biefstukken à 120 g, ca. 2.5 cm dik

100 gram boter
of
100 gram vloeibaar bakproduct

Ingrediënten

Voor 4 personen

Biefstuk product photo
BiefstukBiefstuk21,98
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Becel Original vegan bakboter voordeelfles product photo
Becel Original vegan bakboter voordeelflesBecel Original Bakboter Vegan en 100% Plantaardig met Omega 3 Voordeelfles 750 ml3,35
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
155
Koolhydraten
0
Vetten
4
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
29
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0