0
Winkelmand

Basisrecept bouillon

Probeer eens dit basisrecept bouillon!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng in een grote soeppan het soepvlees met 3 liter koud water aan de kook. Schep het schuim dat komt bovendrijven eraf.
  2. Steek de kruidnagels in de ui en voeg samen met de wortel, prei, bleekselderij en peperkorrels toe aan de bouillon.
  3. Bind de peterselie, laurier en tijm met keukengaren bij elkaar en leg dit boeketje in de soep.
  4. Laat de bouillon, zonder deksel en net onder het kookpunt, 3-4 uur trekken.
  5. Tijdens het trekken dampt de bouillon tot 2/3 in. Schep regelmatig het schuim eraf.
  6. Schenk de bouillon met groente en vlees boven een andere pan door een puntzeef met daarin een schone doek.
  7. Laat de bouillon met het deksel op de pan afkoelen.
  8. Schep het gestolde vet eraf en maak er vervolgens een heerlijke soep mee.

Ingrediënten

8 personen

600 gram mager soepvlees

2 kruidnagels

1 ui in kwarten

1 winterwortel in grove stukken

1 prei in stukken

2 stengels bleekselderij in stukken

10 zwarte peperkorrels

4 takjes platte peterselie

2 laurierblaadjes

4 takjes tijm

Ingrediënten

Voor 8 personen

Soeppakket rund product photo
Soeppakket rundSoeppakket rund4,09
2
Verstegen Kruidnagel product photo
Verstegen KruidnagelVerstegen kruidnagel 5 g zakje1,53
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,29
Alternatief
1
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
1
Bleekselderij product photo
BleekselderijBleekselderij1,09
Alternatief
1
Verstegen Zwarte peper product photo
Verstegen Zwarte peperVerstegen zwarte peper 40 g Pot2,85
Alternatief
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1

Alternatief