0
Winkelmand

Basisrecept gnocchi

Probeer eens deze gnocchi!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ruim water gaar. Giet af, laat afkoelen en schil ze. Prak de aardappels fijn met een pureestamper. Meng de aardappelpuree in een kom met een flinke snuf zout en peper. Voeg de eidooiers en bloem toe en meng dit tot een zacht en droog aardappeldeeg. Vorm een bal van het deeg en snijd die bal in dikke plakken. Rol elke plak uit tot een dik lint van circa 1,5 cm en snijd in stukjes van 1,5 cm. Rol de blokjes tussen je handen in vorm. Duw de bovenzijde in met een vork, zodat je een strepenpatroon krijgt.
  2. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Schep de gnocchi erin en breng snel opnieuw aan de kook. Kook ze nog circa 30 seconden.
  3. De gnocchi zijn gaar zodra ze boven komen drijven. Schep ze direct met een schuimspaan uit het water en laat kort uitlekken.
  4. Leg de gare gnocchi in een schaal en druppel er olijfolie over.
  5. Serveer direct met een saus of bijgerecht naar keuze.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappels ongeschild

2 eidooiers

2 eetlepels bloem om te bestuiven

2 eetlepels bloem om te bestuiven

4 eetlepels olijfolie extra vergine

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,29
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
8710624027865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
375
Koolhydraten
66
Vetten
6
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
11
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0