0
Winkelmand

Basisrecept meringue

Probeer eens dit basisrecept meringue!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat de kom en de garde brandschoon en vetvrij zijn en maak ze extra schoon met citroensap.
  2. Splits de eieren voorzichtig zodat geen eidooier bij het eiwit komt.
  3. Scheid elk ei apart in een kommetje en doe het dan pas bij de andere eiwitten en eidooiers.
  4. Bewaar de dooiers voor een ander gerecht afgedekt in de koelkast.
  5. Klop de eiwitten een beetje luchtig met een snufje zout met een garde of mixer.
  6. Voeg dan al kloppend met één eetlepel tegelijk de suiker toe. Laat de suiker oplossen voordat je de volgende eetlepel toevoegt. De suiker vormt een laagje suikersiroop om de luchtbellen waardoor het schuim stevig wordt.
  7. Klop verder 4-6 minuten tot het schuim stevige pieken vormt. Te weinig suiker en te lang kloppen maakt het eiwitschuim vlokkerig en ongeschikt om te spuiten of te verwerken.
  8. Spatel daarna 5 de poedersuiker en maïzena in delen luchtig door het mengsel.
  9. De poedersuiker zorgt voor stevigheid en de maïzena laat het schuim mooi drogen. Het schuim is nu klaar voor de verwerking.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels citroensap

4 eiwitten

125 gram fijne tafelsuiker

125 gram poedersuiker

10 gram maizena

Ingrediënten

Voor 4 personen

Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1
Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16xMAIZENA STARCH 16X250G BOX EB ITNL0,59
1

Alternatief