0
Winkelmand

Basisrecept pannenkoekenbeslag

Een heerlijk Hollands basisrecept voor pannenkoekenbeslag.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de bloem met een mespunt zout, de eieren en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door en laat het beslag circa 30 minuten rusten.
  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan met een dikke bodem en een anti-aanbaklaag.
  3. Schep een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur circa 3 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is.
  4. Keer met behulp van een paletmes, een spatel of een pannendeksel om en laat de onderkant in circa 1 minuut goudbruin bakken.
  5. Laat de pannenkoek uit de pan op een platte schaal glijden en bak zo nog 7-9 pannenkoeken op dezelfde manier.
  6. Houd de gebakken pannenkoeken warm op een pan met heet water of in een op 100°C voorverwarmde oven. Of warm ze op in de magnetron.

Ingrediënten

250 gram bloem

2 grote eieren

500 milliliter melk

boter (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 0 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
g'woon Halvarine product photo
g'woon Halvarineg'woon Halvarine 500gr0,75
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
165
Koolhydraten
20
Vetten
6
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
6
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0