0
Winkelmand

Basisrecept paté

Probeer eens dit basisrecept voor heerlijke paté uit!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de blokjes vlees in een platte schaal en bestrooi met zout. Meng de ingrediënten voor de marinade met 4 geplette teentjes knoflook en 2 eetlepels olijfolie.
  2. Schenk de marinade over het vlees en schep even door. Laat afgedekt minimaal 4 uur (bij voorkeur een dag) marineren.
  3. Meng het brood met het ei en de room. Laat circa 10 minuten weken en prak het brood fijn.
  4. Bekleed de patévorm met 200 gram van het spek en laat de repen aan de zijkanten overhangen.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Snijd de rest van het ontbijtspek fijn. Bak samen met de kippenlevers en 1 teentje geperste knoflook in 1 eetlepel olie tot de levers roze zijn en bijna gaar. Bestrooi met zout en peper en laat afkoelen. Hak de levers grof.
  7. Neem het vlees uit de marinade en maal het in porties in de keukenmachine tot een grof gehakt.
  8. Meng het gehakt in een schaal met het broodmengsel, en de gehakte kippenlevers met spek. Breng op smaak met zout.
  9. Om te testen of het vleesmengsel goed op smaak is kun je een klein balletje ervan in kokend water garen en dan proeven.
  10. Schep het vleesmengsel in de vorm en druk goed aan. Tik een paar keer flink met de vorm op het werkblad om eventuele luchtbellen te verwijderen.
  11. Vouw de overhangende stukken spek over de bovenkant van de paté. Zet de vorm in een ovenschaal en vul de ovenschaal tot net onder de rand van de vorm met kokend water. Bak de paté in de oven in circa 1,5 uur gaar. Laat afkoelen.
  12. Laat overtollig vet en vocht weglopen en stort de paté op een schaal. Laat eerst buiten de koelkast afkoelen en daarna verder in de koelkast.

Ingrediënten

600 gram varkenslapjes in blokjes, met een vetrandje

5 teentjes knoflook gepeld

3 eetlepels olijfolie

2 sneeën wit brood in blokjes, zonder korst

1 ei losgeklopt

4 eetlepels room

250 gram gerookt ontbijtspek in lange plakken

300 gram kippenlevers

voor de marinade

2 laurierblaadjes

4 takjes verse tijm

8 peperkorrels gekneusd

300 milliliter rode wijn

Ingrediënten

Voor 0 personen

2310073000000 product photo
3
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Molenbrood Vloerbrood wit product photo
Molenbrood Vloerbrood witMolenbrood Vloerbrood wit2,59
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
8710624205263 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Compaxo Ontbijtspek product photo
Compaxo OntbijtspekCompaxo Ontbijtspek1,85
Alternatief
2
Kippenlever 1 ster product photo
Kippenlever 1 sterKippenlever 1 ster2,79
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
8712200968296 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
2.76
Koolhydraten
44
Vetten
155
Verzadigde vetten
50
Eiwitten
250
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0