0
Winkelmand

Basisrecept pretzels

Probeer eens dit basisrecept pretzels!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de bloem met 1 theelepel suiker, 1 theelepel bakpoeder en een snuf zout. Meng de gist met 250 ml lauwwarm water. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet het gistmengsel erin. Roer door, kneed tot een soepel deeg en laat 1 uur rijzen op een warme plaats.
  2. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 12 stukken. Rol uit tot rolletjes en draai deze in pretzelvormpjes.
  3. Verwarm de oven voor op 250ºC. Breng een ruime pan water aan de kook met 1 theelepel bakpoeder en 150 gram suiker. Roer goed door en zet de warmtebron lager zodra het water kookt.
  4. Leg de pretzels voorzichtig in kleine porties in de pan en kook ze circa 2 minuten aan beide kanten. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
  5. Leg ze vervolgens op de bakplaat en bestrijk met de eidooier. Bestrooi met zout en bak de pretzels in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

400 gram bloem

1 theelepel suiker

1 theelepel suiker

2 theelepels bakpoeder

1 zakje gedroogde gist

1 eidooier losgeklopt

grof zeezout (naar smaak toevoegen) om te bestrooien

Ingrediënten

Voor 0 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
8009550000326 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
175
Koolhydraten
37
Vetten
1
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
5
Vezels
1
Zout
0.4
Suiker
0