0
Winkelmand

Basisrecept romige risottorijst

Probeer ook eens dit basisrecept romige risottorijst!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie met 50 gram boter en fruit hierin de ui.
  2. Voeg de rijst toe, roer tot alle korrels glanzen en giet de wijn erbij.
  3. Voeg daarna de warme bouillon in gedeelten toe terwijl de rijst zachtjes circa 20 minuten kookt. Voeg steeds als het vocht is opgenomen een nieuwe scheut bouillon toe en blijf goed roeren.
  4. Neem de pan van de warmtebron en roer de resterende boter door de rijst.
  5. Schep de helft van de kaas door de risotto.
  6. Serveer in diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas, peterselie en versgemalen peper.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie

150 gram boter

1 ui fijngesnipperd

350 gram risottorijst

100 milliliter droge witte wijn

850 milliliter groentebouillon warm

100 gram Parmezaanse kaas grof geraspt

2 eetlepels verse peterselie fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Lassie Risotto rijst product photo
Lassie Risotto rijstLassie Risottorijst 400 gram1,49
Alternatief
1
Coop Droge witte huiswijn product photo
Coop Droge witte huiswijnCOOP Huiswijn wit droog BIB 3L9,99
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
750
Koolhydraten
71
Vetten
43
Verzadigde vetten
25
Eiwitten
17
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0