0
Winkelmand

Basisrecept stoofperen

Probeer eens de basisrecept voor stoofperen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan.
  3. Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht.
  4. Lekker als bijgerecht of als dessert met opgeklopte slagroom met vanille.

Ingrediënten

4 personen

750 gram stoofperen

180 gram suiker

1 theelepel citroenrasp

1 kaneelstokje

5 kruidnagels

200 milliliter rode wijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

Daily Chef Stoofpeer runderlap product photo
Daily Chef Stoofpeer runderlapdaily CHEF Stoofperen Met Runderlapje En Aardappelpuree 500gr4,29
Alternatief
2
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
8710466235121 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
8715104414142 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8712200082299 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
325
Koolhydraten
69
Vetten
0
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
1
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0