0
Winkelmand

Basisrecept verse eierpasta

Probeer eens dit basisrecept voor verse eierpasta!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem met een snuf zout op een schoon werkblad en maak een kuiltje in het midden.
  2. Klop de eieren los met de olie en giet dit mengsel in het kuiltje. Meng de bloem met de vingers van buiten naar binnen door het eimengsel tot alles vermengd is en kneed dan verder tot een glad en soepel deeg. Bestrijk met wat olie, dek af met vershoudfolie en laat een half uur rusten.
  3. Bestuif een schoon werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap.
  4. Vouw deze lap in drieën en rol nogmaals uit tot een lap van circa 1-2 mm dik.
  5. Snijd in pastavellen voor lasagne of gevulde pasta's als ravioli of cannelloni.

Ingrediënten

4 personen

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

3 eieren

1 eetlepel olie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
345
Koolhydraten
54
Vetten
7
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
15
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0