0
Winkelmand

Basisrecept vinaigrette

Met dit basisrecept voor vinaigrette heb je altijd een heerlijke basis in huis voor verschillende salades en gerechten!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de sjalot zeer fijn.
  2. Meng de sjalot met de mosterd, het zout, de azijn en de suiker.
  3. Klop met een garde door elkaar, terwijl je de olie in een dun straaltje toevoegt.
  4. Als het door elkaar zit, doe je het in een potje om te bewaren.
  5. Er is een verschil tussen een vinaigrette en een dressing. Een dressing is gebonden, een vinaigrette niet en scheidt als je het even laat staan. Wil je van de vinaigrette een dressing maken? Voeg dan - voor je de olie toevoegt - een eidooier toe.

Ingrediënten

4 personen

1 sjalot

1 theelepel gladde mosterd

7 gram zout

125 milliliter azijn

70 gram suiker

325 milliliter arachideolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
g'woon Franse mosterd product photo
g'woon Franse mosterdg'woon Franse Mosterd 250gr Pot0,81
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ NatuurazijnBio+ natuurazijn 1l fles0,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie4,09
Alternatief
1

Alternatief