0
Winkelmand

Basisrecept vinaigrette

Met dit basisrecept voor vinaigrette heb je altijd een heerlijke basis in huis voor verschillende salades en gerechten!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de sjalot zeer fijn.
  2. Meng de sjalot met de mosterd, het zout, de azijn en de suiker.
  3. Klop met een garde door elkaar, terwijl je de olie in een dun straaltje toevoegt.
  4. Als het door elkaar zit, doe je het in een potje om te bewaren.
  5. Er is een verschil tussen een vinaigrette en een dressing. Een dressing is gebonden, een vinaigrette niet en scheidt als je het even laat staan. Wil je van de vinaigrette een dressing maken? Voeg dan - voor je de olie toevoegt - een eidooier toe.

Ingrediënten

4 personen

1 sjalot

1 theelepel gladde mosterd

7 gram zout

125 milliliter azijn

70 gram suiker

325 milliliter arachideolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Sjalotten product photo
Sjalotten0,85
Alternatief
1
g'woon Franse mosterd product photo
g'woon Franse mosterd0,81
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen Zeezout2,55
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ Natuurazijn0,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijn1,09
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolie3,89
Alternatief
1

Alternatief