0
Winkelmand

Basisrecept voor brigadeiros (zachte chocoladetruffels)

Probeer eens dit basisrecept voor brigadeiros (zachte chocoladetruffels)!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Roer de gecondenseerde melk erdoor en breng aan de kook.
  2. Roer de cacaopoeder met een paar eetlepels water tot een dik papje en voeg dit toe aan de melk. Blijf roeren met een houten lepel, terwijl het mengsel op een lage stand zachtjes inkookt, tot het zo dik is dat je er een streep door kunt trekken die niet meer doorloopt.
  3. Giet over in een (ingevette) platte schaal en laat afkoelen. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Snijd het mengsel in gelijke vierkantjes en rol deze met een koele hand tot mooie, ronde balletjes. Rol direct door de topping.
  5. Leg de brigadeiros op een schaal en laat ze verder opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

4 personen

10 gram boter

400 gram gecondenseerde melk blikje

3 eetlepels cacaopoeder

100 gram chocoladehagelslag

Ingrediënten

Voor 4 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Melkan Gecondenseerde melk product photo
Melkan Gecondenseerde melkMelkan Gezoete gecondenseerde melk 397gr1,34
Alternatief
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1
8710496977657 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
385
Koolhydraten
56
Vetten
13
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0