0
Winkelmand

Bavarois van verse aardbeien

Zelfgemaakte bavarois van verse aardbeien.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de gelatine weken in koud water.
  2. Houd een paar van de mooiste aardbeien apart. Pureer de rest met de staafmixer.
  3. Verwarm het citroensap met de suiker en twee eetlepels water, maar laat dit niet koken.
  4. Knijp de gelatine uit en los het al roerend op in het warme citroensap. Giet dit bij de gepureerde aardbeien en maal nog heel even door met de staafmixer. Laat dit in een wijde kom goed lobbig worden.
  5. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel beetje bij beetje de slagroom voorzichtig door de lobbige aardbeiensaus tot alles goed is vermengd.
  6. Giet dit in de met olie ingevette puddingvorm en laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur tot een dag opstijven.
  7. Zet de vorm even in heet water om de pudding makkelijk te kunnen storten. Garneer met de apart gehouden aardbeien en muntblaadjes.

Ingrediënten

4 personen

7 gram gelatine

200 gram aardbeien

1 eetlepel citroensap vers

40 gram suiker

400 milliliter slagroom

5 blaadjes munt

zonnebloemolie (naar smaak toevoegen) om in te vetten

Ingrediënten

Voor 4 personen

Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
Aardbeien product photo
AardbeienCoop Aardbeien Klasse I 0,4 kg Doos2,99
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
2
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
400
Koolhydraten
16
Vetten
36
Verzadigde vetten
23
Eiwitten
3
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0