0
Winkelmand

Beef Wellington met rodewijnsaus

Een heerlijk Engels recept voor Beef Wellington met rodewijnsaus.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal het vlees 30 minuten voor bereiden uit de koelkast.
  2. Bestrooi de rosbief met peper en zout.
  3. Verhit de helft van de boter en bak het vlees in circa 8 minuten rondom bruin. Neem het uit de pan en laat het iets afkoelen.
  4. Bak de sjalotjes en paddenstoelen in de rest van de boter tot het vocht verdampt is. Voeg peper en zout toe en laat dit mengsel afkoelen.
  5. Meng de helft ervan met de cognac door de paté.
  6. Rol de deegplakjes uit tot een grote lap die ruim om het vlees past.
  7. Bestrijk het vlees aan alle kanten met een dikke laag van de gemengde paté. Leg het vlees op het midden van het deeg.
  8. Bestrijk de randen van het deeg met water en vouw het deeg om het vlees. (Snijd eventueel de hoeken uit het deeg zodat de deeglaag niet te dik wordt.) Druk de randen goed aan.
  9. Leg het vlees met de deegnaad aan de onderzijde op een ingevette bakplaat. Knip het deeg op enkele plaatsen in om de hete lucht te laten ontsnappen.
  10. Rol de restjes van het deeg opnieuw uit en vorm er figuurtjes van. Plak deze met losgeklopt ei op het deeg. Strijk de rest van het ei over het gerecht. Bewaar de Beef Wellington afgedekt in de koelkast.
  11. Haal het vlees 30 minuten voor bereiden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C.
  12. Zet het vlees in het midden van de oven en bak circa 25-30 minuten tot het deeg bruin is. Dek het deeg af met aluminiumfolie als het te bruin wordt. Laat de Beef Wellington nog 5 minuten rusten.
  13. Verwarm voor de saus het achtergehouden paddenstoelenmengsel. Roer er 1 eetlepel bloem door en bak deze 1 minuut mee. Voeg de kalfsfond en de rode wijn in gedeelten toe en laat de saus zachtjes 5 minuten koken. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  14. Leg de Beef Wellington op een voorverwarmde schaal en snijd deze in plakken. Serveer de saus er apart bij.

Ingrediënten

8 personen

1 kilogram rosbief stuk van gelijke dikte

50 gram boter

5 sjalotjes gesnipperd

250 gram oesterzwammen in reepjes, schoongeveegd
of
1 kilogram champignons fijngehakt, schoongeveegd

1 eetlepel cognac

150 gram roompaté

1 pak diepvriesbladerdeeg ontdooid

1 eidooier

1 eetlepel bloem

300 milliliter kalfsfond

200 milliliter rode wijn

Ingrediënten

Voor 8 personen

Trots van Coop Authentieke gegrilde rosbief product photo
Trots van Coop Authentieke gegrilde rosbiefGegrilde rosbief2,79
Alternatief
9
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Oesterzwam product photo
OesterzwamOesterzwam1,59
2
Witte champignons product photo
Witte champignonsCoop - fijn 250g0,99
Alternatief
4
3018300006476 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Kips Roompaté 125g product photo
Kips Roompaté 125gKips Roompaté1,55
Alternatief
2
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
8719153020842 product photo
2
Momenteel niet beschikbaar
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
660
Koolhydraten
26
Vetten
43
Verzadigde vetten
25
Eiwitten
36
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0